Antallet af dræbte bilbesættere på EU -veje er meget mere end halveret i et årti – men endnu flere træk bør gøres for at skære den videre, siger en ny rapport.
Det Europæiske Transport Safety Council (ETSC) fandt, at omkring 240.000 mennesker blev dræbt i kollisioner mellem 2001 og 2012, med årlige numre, der faldt fra 27.700 i 2001 til 12.345 i 2012. Kroppen satte nedskæringen for at forbedre trafikforseelsen, forbedret chauffør og Passagerbeskyttelse og i mindre grad bedre infrastruktur.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Mens panelet roste reduktionen, afslørede det imidlertid, at dødsfald i bilsandet stadig repræsenterede næsten halvdelen af ​​dødsfaldet mellem 2010 og 2012. Antallet af dødsfald faldt i alle lande, hvor Spanien og Letland viser de mest markante reduktioner.
ETSC roste også fremskridt, der blev gjort af Storbritannien, Schweiz, Sverige og Holland – betragtes nu som de sikreste lande for bilens beboerdødsfald pr. Milliard bil KM rejst (se ovenfor). Men svækkende i den anden ende af bordet var Polen, Letland og Tjekkiet.
• Italien det værste land at køre ind, siger britiske bilister
Antonio Avenoso, administrerende direktør for ETSC, sagde: “Mens der er gjort enorme fremskridt med at skære antallet af dræbte mennesker, er det forkert, at 12.000 dør hvert år af for det meste undgåelige grunde.”
Rapporten hævdede, at hvis alle biler havde bæltepåmindelser monteret på alle sæder, ville 900 meget flere blive gemt hvert år. Zero-tolerance over for drikkekørsel ville spare 5.600 dødsfald årligt og et snit i hastighedsgrænsen med 1 km/t A endnu mere 1.300. Det foreslog også et skatteincitament til køb og brug af fem-stjernede Euro NCAP-biler og modeller udstyret med intelligent hastighedsbistand, alkoholforhold og påmindelser om sikkerhedssele.
”Enkle trin såsom bæltepåmindelser foran og bageste passagersæder, bedre håndhævelse af hastighedsgrænser plus trin for at undgå gentagne drikkørere fra at komme bag rattet kunne sætte EU’s mål om at halvere antallet af vejdødsfald i 2020 fast inden for rækkevidde, ”Tilføjede Avenoso.
• EU for at gøre elbiler højere af sikkerhedsmæssige årsager

Leave a Reply

Your email address will not be published.